OVER DE AUTEUR

Goed dat je hier bent. Dat betekent dat je graag meer kennis wilt opdoen op het gebied van het telen van chilipepers.

Mijn naam is Pieter Dekker. Ik ben een peperteler (chilipepers wel te verstaan), sauzenmaker (Louisiana style hot sauce) en consultant op het gebied van management en finance. 

In de afgelopen 30 jaar is pittig eten een steeds belangrijker onderdeel geworden van mijn leven. Ooit begonnen met één druppeltje Tabasco in mijn noodle soep (van die goedkope potten waar je heet water bij moest doen) tot aan ruim 30 euro per maand aan Tabasco alleen waarbij gewoon niet de voldoening had waar naar ik zocht. Uiteindelijk is dat dan ook de reden waarom ik mijn eigen sauzen ben gaan maken maar dat is een verhaal voor een andere keer. 

Het gevolg was wel dat ik lange tijd geleden ben begonnen met het telen van chilipepers. Van een kleine kweekbakje in de vensterbank naar een vloer vol zaailingen naar een kas met meer dan 400 peperplanten voor het maken van mijn eigen sauzen. Je kunt je voorstellen dat ik best wel de nodige fouten heb gemaakt en daardoor ook verschrikkelijk veel heb geleerd. 

Kas Dekker Pepper

Dat leren heb ik gedaan door online veel informatie op te zoeken, door boeken te kopen en gewoon veel te lezen. Wat mij echter opviel is dat er zo verschrikkelijk veel informatie is en zoveel tegenstrijdigheid in de informatie dat ik het lastig vond om toe te passen. Uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat er niet 1 perfecte manier van het telen van chilipepers is. Alles is afhankelijk van je situatie maar ook van hoe ik zelf het fijnste werkte. Ik ging daarom op zoek naar planten, spullen en manieren die gewoon het beste werkte voor mij en met succes als gevolg. 

Wij hebben namelijk allemaal andere omstandigheden om rekening mee te houden. De een woont in een apartement, de ander heeft een grote tuin. Voor de een is het een leuke bezigheid, voor de andere een keiharde passie. De een heeft en groot budget en de andere doet het met de middelen die beschikbaar zijn. En dan heb ik het nog niet eens over de verschillende weersomstandigheden waarmee wij worden geconfronteerd. Wist je namelijk dat het Westen en de Waddengebieden de meeste zonuren hebben van Nederland?

Wil je succesvol worden in het telen van pepers dan is het belangrijk op zoek te gaan naar dingen die voor jou het beste werken. 

Met deze website hoop ik mijn opgedane kennis van het telen van chilipepers met een ieder te kunnen delen om er achter te komen wat voor jou het beste werkt. 

Dus welkom bij mijn levende project waarin ik al mijn kennis, ideeen, leermoment over het kweken van pepers deel en waarbij ik ook de lezer de mogelijkheid geef om hun kennis en ervaringen met ons alle te delen en daar waar jij tegen een nog onbekend probleem aanloopt ik ook graag bijspring om daarbij te helpen. 

Op naar de (voor jou) perfecte manier van het telen van chilipepers!

Tot snel,